Home

Achtergrond 225 x bekeken

Vleesmachinefabrikant MPS komt in Britse handen

Meat Processing Systems (MPS) uit Lichtenvoorde komt in handen van de Britse investeringsmaatschappij Barclays Private Equity.

Met de overname zou tussen de 150 en 200 miljoen euro zijn gemoeid.

De verkopende partijen zijn de Duitse participatiemaatschappij Steadfast Capital en de Nederlandse financier Penguin Ventures. Het overgenomen bedrijf uit de Achterhoek bouwt slacht- en vleesverwerkingsmachines. Zelf en via een Chinese productiepartner zijn de laatste tien jaar volgens Steadfast Capital circa negenhonderd installaties verkocht. Het bedrijf bedient volgens de Duitsers met circa vijfhonderd werknemers zeker 1.900 klanten in 95 landen.

Volgens de laatst gedeponeerde jaarrekening boekte MPS 11 miljoen euro winst en een omzet van 86 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.