Home

Achtergrond 181 x bekeken

’Verplaatsing Gelderse bedrijven in gang zetten’

LTO Noord Glaskracht wil dat de provincie Gelderland aanvragen voor verplaatsing van glasbedrijven nu al in behandeling neemt.

Het gaat vooral om bedrijven in de Bommelerwaard.
In juli werd bekend dat circa tien glastuinbouwbedrijven in de provincie Gelderland de verplaatsingsplannen moeten uitstellen omdat voor dit jaar geen geld is vrijgemaakt. Volgens voorzitter Henk Kolbach van LTO Noord Glaskracht Bommelerwaard kan de provincie tijdwinst boeken door procedures al te starten.
In november wordt duidelijk of de provincie voor dit jaar al geld vrijmaakt. ”Het staat vast dat het pas bij de begrotingsbehandeling bekend wordt.” De kans dat het geld wordt vrijgemaakt, is vrij groot, stelt Kolbach. Er is in een brede motie door de grote politieke partijen toe opgeroepen. ”Als tot november gewacht wordt met de aanvraagprocedure is het ook zo weer Kerstmis voordat er wat in gang gezet wordt.”

Of registreer je om te kunnen reageren.