Home

Achtergrond 331 x bekeken

Veel dahlia’s in keuringszaal

De keuringszaal is deze week het domein van de dahlia.

In het kader van de tweede editie van de speciale KAVB dahliakeuring zijn er flink wat producten aangedragen. In de dagen rond het weekend was er op de bloemenveilingen een dip in het prijsniveau van Dahlia te constateren, maar voor die tijd werden prijzen gerealiseerd die gemiddeld genomen flink boven die van vorig jaar uitkwamen.

In de keuringszaal showt Hiskoflower onder andere mooie kwaliteit van de oranje boldahlia 'Sylvia'. Mooi rond de bloemvorm en fris van kleur. Apart met gespleten bloemblad is de nieuwe rode Dahlia onder nummer 19-08 en idem de paarse nummer 14-01.

H. van Eeuwijk en Zn. BV is weer van de partij met een fikse inzending. Het bedrijf showt deze week onder andere de superrode en donker gevlamde Dahlia 'Red Flamboyant', de zalmkleurige semi cactus D. 'Henriëtte', de grote bloemen van de paarse D. 'Vassio Meggos' en de diepgele cactus Dahlia 'Greyson’s Yellow Spider'.

De combinatie Van der Vlugt-Kops zette enkele vazen in de keuringszaal die nog tot volle bloei moeten komen. Met daaronder de witte D. 'Eternal Snow', de dieprode D. 'Burning Love', de kleine boldahlia (pompon) 'Small World' en de witte decoratieve D. 'Vanila'. Stuk voor stuk attractieve dahlia’s die zowel in de tuin als op de vaas voor lang bloeiplezier zorgen. Dat geldt tevens voor de kwaliteitsdahlia’s van Gebr. Verwer, die deze week vrijwel perfecte snijdahlia’s toont, waaronder de purperen D. 'Karma Amanda', de vrolijk oranje/gele D. 'Karma Sangria' en de donkere D. 'Karma Thalia'.

M.J. Beelen zette de mooi zalmkleurige Dahlia 'Zingaro' in de keuringszaal. Dit product is bij slechts enkele kwekers in handen, maar er is voldoende handelsvolume van. Volgende week wordt de derde speciale dahliakeuring gehouden.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.