Home

Achtergrond 159 x bekeken

VVD en PVV even groot in peiling

VVD en PVV zijn in de politieke barometer van onderzoeksbureau Synovate even groot. Beide partijen staan in de representatieve peiling op 31 zetels.

Voor de VVD is daarmee het zetelaantal gelijk aan dat bij de verkiezingen op 9 juni, voor de PVV betekent het een winst van zeven. Het CDA staat donderdag in de peiling op negentien, twee minder dan het huidige zetelaantal.

VVD, PVV en CDA onderhandelen momenteel over de vorming van een minderheidskabinet. VVD en CDA zouden een kabinet moeten vormen dat gedoogsteun krijgt van de PVV.

Het was donderdag de eerste barometer sinds de verkiezingen. De politieke barometer is een periodieke peiling waarvoor steeds duizend mensen uit een vast online onderzoekspanel worden ondervraagd naar hun stemgedrag als er nu verkiezingen zouden zijn. Daarnaast worden mensen telefonisch benaderd. De peiling loopt van dinsdagochtend tot en met donderdagmiddag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.