Home

Achtergrond 198 x bekeken

VVD en CDA pakken iets terug op PVV

De VVD en het CDA lopen sinds er over de rechtse regeringscombinatie gesproken wordt, in de peiling van Maurice de Hond iets in op de PVV.

De VVD staat nu nog op zes zetels verlies en het CDA op één. De PVV staat op acht zetels winst, drie minder dan op het hoogtepunt. De PvdA blijft deze week op een verlies van vier zetels staan.

Een meerderheid van 59 procent van de Nederlanders hoopt inmiddels dat de onderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV tot een kabinet leiden. Bijna alle kiezers van de PVV en VVD willen dat. Ook het overgrote deel van de CDA-kiezers (78 procent) hebben die wens.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.