Home

Achtergrond 152 x bekeken

VN zeggen extra hulpgeld toe aan Pakistan

VN-chef Ban Ki-moon heeft nog eens 10 miljoen dollar (7,6 miljoen euro) aan hulp uit een noodfonds toegezegd aan het door overstromingen getroffen Pakistan.

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties zei diep bedroefd te zijn door het stijgende dodental in het Zuid-Aziatische land, dat maandag op ruim elfhonderd mensen stond. Dat heeft een woordvoerder van Ban Ki-moon laten weten.

Zeker anderhalf miljoen mensen zijn getroffen door de overstromingen na zware moessonregens in het noorden van Pakistan. De autoriteiten spreken van de ergste overstromingen in tachtig jaar. Rivieren zijn buiten hun oevers getreden en duizenden woningen en enorme lappen landbouwgrond zijn verwoest. Ook zijn er tal van aardverschuivingen geweest. Tientallen bruggen en een onbekend aantal dorpen zijn weggespoeld. In het district Swat zouden vrijwel alle bruggen zijn weggespoeld. Hulporganisaties vrezen voor de uitbraak van ziektes als cholera.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.