Home

Achtergrond 170 x bekeken

VN: bomen vuurgevecht op grondgebied Israël

De bomen die dinsdag het middelpunt vormden van het grensgeschil tussen Israël en Libanon, staan op Israëlisch grondgebied.

Dat heeft de vredesmacht van de Verenigde Naties, Unifil, woensdag laten weten. "De bomen die worden gekapt door het Israëlische leger, staan ten zuiden van de Blauwe Linie'', verwees Unifil naar de Israëlisch-Libanese grens die de VN in 2000 hebben getrokken, nadat Israël zich na 22 jaar had teruggetrokken uit het zuiden van Libanon. De grens is in beide landen omstreden.

De Libanese minister van Informatie, Tareq Mitri, zei echter dat de bomen op Libanees grondgebied staan. ,,De bomen staan ten zuiden van de Blauwe Linie, maar op Libanees grondgebied.'' Volgens de minister is de Blauwe Linie niet de internationale grens en zijn er ten zuiden van die lijn nog gebieden die bij Libanon horen.

Dinsdag kwam het tot een vuurgevecht tussen Israëlische en Libanese militairen, toen Israëliërs bomen kapten in het grensgebied. Aan Libanese zijde vielen vier doden, aan Israëlische zijde één.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.