Home

Achtergrond 415 x bekeken

Tweede tomatenteler boort naar aardwarmte

Bij tomatenkwekerij Gebroeders Duijvestijn wordt naar verwachting eind augustus geboord naar aardwarmte.

Daarmee is het bedrijf uit het Zuid-Hollandse Pijnacker na vleestomatenbedrijf A+G van den Bosch uit Bleiswijk de tweede tomatenkweker die aardwarmte wil aanwenden.

Duijvestijn laat de boring uitvoeren door het Duitse bedrijf Daldrup & Söhne AG. De Duitsers verplaatsen voor de boring de boor die onlangs succesvol is ingezet bij een ander bedrijf in Pijnacker, de potplantenkwekerij Ammerlaan Grond & Hydrocultuur.

De boortoren is reeds opgebouwd, maar de verwachting is dat het nog enkele weken duurt voordat daadwerkelijk geboord kan worden. Bij het bedrijf van Leon en Menno Ammerlaan duurde het boren zelf bijna 4 maanden. Daarin werd een diepte van 2.100 meter bereikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.