Home

Achtergrond 215 x bekeken

Tientallen vermisten door modderstroom China

Zeker 67 mensen zijn vermist in China, nadat een modderstroom woensdag een dorp in het zuidwesten van het land heeft getroffen.

Dat meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. De aardverschuiving werd veroorzaakt door dagenlange aanhoudende slagregens rond het afgelegen dorp Paludi in de provincie Yunnan. De modderstroom verwoestte wegen, de elektriciteitsvoorziening en een brug. Het water in de nabijgelegen rivier Nujiang steeg met 6 meter.

De overheid heeft reddingswerkers naar het gebied gestuurd in de hoop overlevenden te vinden. Modderstromen eisen echter relatief veel levens, waardoor de kans op het vinden van levende slachtoffers niet groot is.

China kampt met de zwaarste moessonregens in jaren. Dat heeft in het hele land geleid tot overstromingen, modderstromen en dijkdoorbraken. Dit jaar zijn er al tweeduizend mensen omgekomen door het noodweer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.