Home

Achtergrond 142 x bekeken

Tienduizenden op de vlucht in Zuid-Jemen

Bijna 80.000 mensen zijn gevlucht uit de stad Loder in het zuiden van Jemen.

Dat heeft de Arabische nieuwszender al-Jazeera vandaag gemeld. In Loder wordt sinds vrijdag gevochten tussen het leger en strijders van al-Qaeda.

Het leger meldde vandaag het grootste deel van de stad weer in handen te hebben. De laatste strijders van al-Qaeda zijn volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken de stad ontvlucht. Onder de strijders zouden veel buitenlanders zijn, vooral Saudiërs.

De strijd begon vrijdag maar intensiveerde zondagavond, nadat een ultimatum van het leger aan de opstandelingen om zich over te geven, was verlopen. Het geweld heeft aan zeker 33 mensen het leven gekost, onder wie elf militairen en negentien strijders.

De provincie Abyan in het zuiden is een bolwerk van al-Qaeda.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.