Home

Achtergrond 175 x bekeken 1 reactie

Terechte eisen DOC

Dat DOC Kaas extra eisen stelt aan de toelating van oud-leden die na een aantal jaren Lyempf willen terugkeren, is volstrekt begrijpelijk.

Dat staat eigenlijk los van de vraag wat je moet vinden van het eerdere handelen van DOC wat betreft een groep uittreders, hoewel die kwesties nu wel door elkaar heen lijken te lopen.

Eind 2007 vertrok een groep leden bij DOC in de hoop elders meer melkgeld te ontvangen. Op grond van de statuten wisten die boeren dat ze DOC een schadevergoeding moesten betalen. DOC had de zaken echter niet op orde en had het huishoudelijke reglement waarin een en ander moest zijn gepreciseerd nog niet klaar. De coöperatie regelde dat achteraf. Dat was slordig. De uittreders weigerden daarom eerst te betalen, maar werden door de rechter in het ongelijk gesteld. Ze spanden toen een bodemprocedure aan.

Intussen gaat het slecht met Lyempf en willen ex-DOC-leden terug. Is het gek dat DOC hen dan vraagt om deelname aan de bodemprocedure te staken? Niet alleen omdat de spijtoptanten nu de vragende partij zijn en DOC eisen kan stellen, maar ook omdat DOC een coöperatie is. Daar zijn onderlinge solidariteit en het samen opbouwen van een bedrijf essentiële uitgangspunten. Juridische actie van leden tegen andere leden past daar niet bij. Ook is een coöperatie geen duiventil.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    willem

    logische zaak , Wie het onderste uit de kan wil hebben krijgt het deksel op de neus. En wie zijn billen heeft verbrand moet op de blaren zitten

Of registreer je om te kunnen reageren.