Home

Achtergrond 231 x bekeken

Tarwe en mais duurder na USDA-graanprognose

De laatste oogstprognose van het USDA heeft de noteringen voor tarwe en mais op de termijnmarkten in Parijs en Chicago omhoog gedreven.

Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw valt de productie van tarwe in de wereld verder terug dan eerder gedacht. En de vraag naar mais neemt toe.

De tarwenotering op Chicago steeg gisteren na de USDA-publicatie van de oogstprognose met 2,5 tot 3 procent. De tarwecontracten in Parijs sloten gisteragavond 3 tot 3,5 procent hoger. De maisnotering in Chicago sloot rond 2,5 procent hoger. Mais werd in Parijs 2,7 procent duurder. Ook vandaag werden mais en tarwe duurder in Parijs.

De tarweprijs wordt ook ondersteund doordat Egypte veel tarwe koopt. Het land is de grootste tarweimporteur ter wereld. Doordat Rusland een exportverbod heeft ingesteld voor graan en graanproducten, zijn leveranties van 540.000 ton tarwe aan Egypte afgezegd. Dat meldt het USDA-bureau in de Egyptische hoofdstad Caïro. "Daardoor moet Egypte tegen hogere prijzen tarwe elders in de wereld kopen."

Ook Italië is actief op de wereldmarkt, meldt persbureau Bloomberg. Van alle EU-lidstaten koopt Italië de meeste tarwe op de wereldmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.