Home

Achtergrond 200 x bekeken

'Steun overheid bij nieuwe projecten blijft hard nodig'

Het faillissement van mestverwerkings- en vergistingsbedrijf Biogreen in Heeten toont aan dat in dit soort innovatieve projecten de steun van de overheid onontbeerlijk is.

Dat zegt milieugedeputeerde Theo Rietkerk van de provincie Overijssel.

Rietkerk doelt daarbij niet eens zozeer op directe financiële ondersteuning, maar op steun bij het opheffen van bureaucratische regelgeving die de ontwikkeling van innovatieve concepten in de weg staat. Rietkerk heeft vertrouwen in de doorstart van Biogreen. ”We willen via ons aandeelhouderschap in netwerkbeheerder Enexis de aanleg ondersteunen van een infrastructuur voor de levering van groene stroom.”

Rietkerk ziet veel in de productie door Biogreen van groene stroom en de levering van warmte voor stadsverwarming. ”Biogreen liep landelijk voorop. Het gevaar is dat zo’n bedrijf kopje onder gaat door kinderziekten, en dat is hier gebeurd”, aldus Rietkerk.

Samen met het ministerie van landbouw steunde de provincie Overijssel het pilotproject voor de productie van kunstmest uit digestaat met een een ton. Dit project wordt gecontinueerd na de doorstart.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.