Home

Achtergrond 715 x bekeken

Staay neemt Frupaks over

Staay Food Group heeft alle aandelen Frupaks in Deil overgenomen, handelsbedrijf in appels en peren.

Het bedrijf bereikte daarover overeenstemming met de drie aandeelhouders Frutéra, Vogelaar Vredehof en directie van Frupaks. Volgens Bakker Barendrecht (moederbedrijf van Frutéra) heeft de verkoop te maken met een strategische heroriëntatie. Bakker Barendrecht is weer onderdeel van het Belgische Univeg. Een verdere toelichting kon het bedrijf vooralsnog niet geven.

Staay Food Group stelt in het persbericht dat Frupaks zelfstandig blijft opereren. Wel worden veel activiteiten als inkoop afgestemd. Ook Frupaksdirecteur Gerrit van Leeuwen zegt actief te blijven binnen het bedrijf. Een verdere toelichting wil hij niet geven. In 2007 lag de omzet van Frupaks rond de 45 miljoen euro. Het bedrijf is terughoudend in het geven van bedrijfsinformatie. Uit de gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt overigens dat het netto resultaat van Frupaks de laatste jaren onder druk kwam. Het resultaat daalde van 2,7 miljoen euro naar 0,4 miljoen in 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.