Home

Achtergrond 164 x bekeken

Shell beroept zich op overmacht in Nigeria

Oliemaatschappij Shell heeft zich woensdag op overmacht beroepen bij haar olie-export vanuit de Bonnyterminal in Nigeria.

Dat gebeurde na een aantal sabotageacties van oliepijpleidingen. Door zich op overmacht (force majeure) te beroepen hoeft Shell geen contractuele verplichtingen na te komen, omdat het bedrijf geen invloed kan uitoefenen op de gebeurtenissen. Een woordvoerder van Shell zei niet hoe groot de schade is, maar bronnen in de oliesector ramen het productieverlies op 100.000 vaten per dag.

Zondag waarschuwde Shell nog dat het aantal sabotageacties op olie-installaties in de zuidelijke Niger Delta stijgt. Sinds begin augustus zijn pijpleidingen van Shell drie keer het doelwit van sabotage geweest. Het ging om dieven die olie aftappen, aldus Shell.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.