Home

Achtergrond 314 x bekeken

Rusland verwacht nog kleinere oogst

Rusland verwacht dat het dit jaar nog minder graan en andere landbouwproducten zal oogsten dan vorige week werd voorspeld.

Het hoofd van het Russische KNMI, Aleksandr Frolov, zei vandaag dat door het uitblijven van regen, de hitte en de bosbranden de oogst misschien wel 35 procent lager zal uitvallen dan vorig jaar. Eerder was uitgegaan van een 20 tot 25 procent lagere opbrengst.

De regering in Moskou kondigde vorige week voor de rest van dit jaar een exportverbod van graan af.

In 2009 oogstte Rusland 97 miljoen ton. Voor dit jaar wordt op ongeveer 67 ton gerekend. Er zullen vooral minder suikerbieten en aardappelen van het land worden gehaald. Pas in september zal de totale schade duidelijk worden.

Volgens Frolov is het sinds het ontstaan van Rusland duizend jaar geleden niet zo warm geweest. "Dit is absoluut een unieke gebeurtenis. Geen van onze archiefstukken wijst op zo'n situatie'', zei hij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.