Home

Achtergrond 155 x bekeken

Ruim 4 miljoen Pakistanen dakloos

Het aantal inwoners van Pakistan dat dakloos is geraakt door de overstromingen en aardverschuivingen is opgelopen naar zeker 4 miljoen.

Dat hebben de Verenigde Naties donderdag bekendgemaakt. Eerder schatte de organisatie het aantal daklozen nog op 2 miljoen.

,,Meer dan 4 miljoen miljoen mensen in Sindh en Punjab hebben nog steeds geen dak boven hun hoofd'', zei een VN-woordvoerder over de zuidelijke en centrale provincies die het zwaarst getroffen zijn door de ongebruikelijk zware moesson.

Circa 1600 mensen zouden al om het leven zijn gekomen door het noodweer. In totaal zijn naar schatting veertien miljoen Pakistanen in meer of mindere mate getroffen door de ergste overstromingen in de geschiedenis van het land, die bijna drie weken geleden begonnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.