Home

Achtergrond 186 x bekeken

Rijk land heeft schoon geld

Hoe rijker het land, hoe schoner het geld.

Tien universiteiten en kennisinstituten uit evenzoveel landen onderzochten de bacteriën op briefgeld in hun eigen land. Daaruit blijkt dat hoe rijker, ontwikkelder en economisch vrij een land is, hoe minder bacteriën er voorkomen op het geld. Dat heeft de Wageningen University, die het Nederlandse geld onderzocht, maandag laten weten.

In totaal zijn er 1280 bankbiljetten ingezameld op plaatsen waar voedsel wordt verkocht, zoals supermarkten en cafetaria. Nergens werden alarmerende concentraties van ziekmakende bacteriën aangetroffen. Wel bleek dat het materiaal waarvan het geld gemaakt is en de ouderdom van het papier van invloed zijn op het aantal bacteriën.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.