Home

Achtergrond 231 x bekeken

Reuzenspinkrab komt naar Scheveningen

Sea Life Scheveningen begroet dinsdag een reuzenspinkrab.

Het beest werd eind vorig jaar gevangen in de Stille Oceaan. Hij ging eerst naar Birmingham en later naar Blankenberge. Het is de grootste levende krab die ooit in Europa te zien was.

'Crabzilla' is een mannetje, weegt 15 kilogram en is ongeveer veertig jaar oud. Volledig volgroeid wordt het beest 4,5 meter groot. Reuzenspinkrabben komen voor op de zanderige bodems langs de kusten van Japan, China en Taiwan op een diepte van tweehonderd tot driehonderd meter. Ze bewegen langzaam over de bodem.

De reuzenspinkrab komt vanuit Blankenberge naar Scheveningen in een koelwagen met een aangepast reservoir en luchtpompen. Na aankomst wordt hij direct bij de andere zeedieren in Sea Life geplaatst. Crabzilla is een aaseter die mosseltjes, zeesterren, dode vissen en zeewier eet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.