Home

Achtergrond 203 x bekeken

Rabobank koopt twee Amerikaanse banken

Rabobank North America (NA), de Amerikaanse dochter van Rabobank, heeft de retailbanken Butte Community Bank en Pacific State Bank overgenomen van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

Dat heeft Rabobank vandaag laten weten. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

Door de acquisitie krijgt Rabobank NA er 23 filialen bij waarmee het totaal op 120 komt. Volgens een woordvoerder past de overname in de strategie van Rabobank om "voorzichtig te groeien'' in Californië. Bovendien sluiten de banken qua activiteiten goed aan en is er geen geografische overlap.

De twee Amerikaanse banken stonden door de financiële crisis onder toezicht van de FDIC. "Wij zijn door hen benaderd voor een overname'', aldus de woordvoerder.

Rabobank begon haar bankactiviteiten voor particulieren in de VS in december 2002 middels de overname van de Valley Independent Bank. In januari 2006 nam Rabobank de Community Bank of Central California over, in januari 2007 volgde de Mid-State Bank & Trust.

Vorig jaar opende de Amerikaanse dochter van de Nederlandse bank negen nieuwe vestigingen. Dit jaar werd de Napa Community Bank al aan de portfolio toegevoegd, ook worden in 2010 nog nieuwe filialen geopend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.