Home

Achtergrond 359 x bekeken 6 reacties

PvdD: toezicht op veetransport onvoldoende

Het toezicht op lange afstandstransporten voor vee is onvoldoende.

Dat stelt Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), in reactie op het bericht dat een veetransporteur die verantwoordelijk is voor de dood van 300 biggen zijn vergunning weer terugheeft.

Ze noemt het onbegrijpelijk dat de transporteur er zonder straft vanaf komt. Thieme heeft Kamervragen over de kwestie gesteld.

Begin juli bleken van de 822 biggen, die naar Spanje waren vervoerd, er bij aankomst 300 dood. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) schorste daarop de vergunning van de vervoerder. Die schorsing is inmiddels weer opgeheven. Wel blijft het bedrijf drie maanden onder verscherpt toezicht staan van de VWA.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  @Wel Eric, helaas gaat het bericht voor jouw over de dood van 300 biggen, dit vindt je waarschijnlijk niet belangrijk genoeg om er maar een woord aan te hechten.
  Wat is jouw mening over de transporteur?
  En wat zou volgens jouw de consequentie moeten zijn voor de zeer korte afstanden transport naar Spanje?

 • no-profile-image

  erik

  Patrick, meen je nu echt dat een transsporteur dit wilt?? Hij heeft 1 doel dat is zijn dieren goed afleveren, gaat dit meerdere keren fout dan kan hij het gelijk vergeten in dit vak. Vergeet niet dat we allemaal mensen zijn en dat er overal wel eens iets fout kan gaan maar dat zal bij jou wel niet het geval zijn. Mij gaat dit zeer aan het hart alleen gaat mij nu het erom dat wel de pvvd het aanpakt en de grote sterfte van de oostvaarderplassen niets van zich laat horen. Wat betreft de lange of korte afstanden heb ik hier helemaal geen moeite mee. Het is een illusie dat de wereld uit alleen NL bestaat. Europa vraagt nu eenmaal om goede biggen en die produceren wij nu eenmaal. Wat betreft het transport van vlv vind ik het onnodig om hiermee wel bijv. naar spanje te rijden om ze daar vervolgens te slachten.

 • no-profile-image

  Wikke

  Patrick, ik ben ook tegen het vervoer en gesleep van dieren, dit is t.a.t. dierenleed.
  Gelukkig is de PvdD er, die dingen aan de kaak stelt, als het over dieren gaat.
  Dierenvriendin forever.

 • no-profile-image

  ronald

  Die chauffeur moet gelijk ontslagen worden! Je moet toch in de gaten hebben dat er biggen aan het stikken zijn in je vrachtwagen? Wat een oen. En andere transporteur die het wel netjes doen zijn weer de dupe. En de sector staat weer in een kwaad daglicht.
  Trouwens ik ben varkenshouder.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Er worden jaarlijks miljoenen biggen getransporteerd. Op een transport sterven driehonderd biggen maar er staat niet waar aan. Ik sla dus niemand aan het kruis. In de moderne trailers zit veel meer techniek bedoeld om welzijn en comfort voor de dieren tijdens transport te verhogen maar waardoor er ook meer mis kan gaan. Mischien heeft de chauffeur geblunderd maar kan het mischien ook zijn dat bijvoorbeeld om maar wat te noemen de temperatuursensor voor in de trailer hangt terwijl achterin de ventilatie uitvalt? Soms heb je gewoon dikke pech en ben je de persoon die als een van de weinigen de zwaktes van bepaalde technische installaties aan de lijve ondervindt. Ik weet zeker dat die chauffeur zich is doodgeschrokken toen hij de deuren opende.

 • no-profile-image

  erik

  Bericht had ook kunnen zijn: Toezicht op oostvaarderplassen onvoldoende.
  Ook hier mag men tot heden nog doorgaan met deze kwelling. Maar ja hier onthoud men zich van commentaar.
  Kun je ook verwachten van zo'n partij, die alleen maar kritiek uit als het in hun straatje ligt. Lekker hypocriet!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.