Home

Achtergrond 162 x bekeken

Provincie stelt budgetbesluit RGL uit

De provincie Zuid-Holland wil voorlopig nog geen besluit nemen over de verhoging van de provinciale bijdrage aan de RijnGouweLijn West.

Dat heeft Gedeputeerde Asje van Dijk woensdag laten weten tijdens de vergadering van de Statencommissie Economie. Op dit moment zijn er in Zuid-Holland twee soortgelijke projecten waarvoor de financiering met een onverwacht tekort kampt: de RijnGouweLijn en de RijnlandRoute, de route die Katwijk en omgeving moet voorzien van een goede oost-westverbinding.

GS wil de problemen met de financiering van beide projecten tegen het licht houden. Van Dijk beloofde de commissie op korte termijn met een analyse te komen. Een mogelijke oplossing zou zijn de beide lijnen gefaseerd aan te leggen.

Bovendien wil de provincie afwachten wat het standpunt van het nieuwe kabinet wordt over het mee betalen aan beide lijnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.