Home

Achtergrond 211 x bekeken 1 reactie

Principieel of pragmatisch?

Is samenwerking mogelijk met een partij die er principieel andere denkbeelden op nahoudt dan jij?

Die vraag houdt de gemoederen in politiek Den Haag momenteel behoorlijk bezig.

Sommigen vinden de gedoogsteun van de PVV aan een VVD-CDA-kabinet verwerpelijk, omdat de partij van Geert Wilders de rechtsstaat ondermijnt. Anderen vinden genoemde constellatie onvermijdelijk, in de wellicht ijdele hoop dat Wilders zijn toon dan wel wat zal matigen en zo aan electorale glans verliest.

Een vergelijkbare vraag speelt in de veehouderij, waar Wakker Dier boeren uitnodigt om radiospotjes in te spreken tegen het stunten met vlees door supermarkten, de zogenoemde kiloknallers. Wakker Dier heeft gelijk als ze spreekt van een gezamenlijk belang.

Anderzijds is Wakker Dier een van de organisaties die het hardst tekeer gaat tegen de veehouderij, die boeren tegen de haren instrijkt door kip 'het meest mishandelde stukje vlees' te noemen, en die onomwonden pleit voor een einde aan wat zij noemt de vee-industrie.

Desondanks is de uitnodiging van Wakker Dier het overwegen waard; samenwerking kan het onderling begrip enkel vergroten. En waarom zou met vlees niet kunnen lukken wat eerder gelukt is met scharreleieren? Daar zijn boeren ook niet slechter van geworden.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

 • no-profile-image

  jan

  Samenwerken is altijd beter.
  Maak de leden van Wakker Dier maar eens duidelijk dat ALLE mensen graag een betaalbare boterham willen.
  Het is heel gemakkelijk praten wanneer jezelf een goed inkomen hebt.
  En wijs hen op het verschil met het buitenland.

Of registreer je om te kunnen reageren.