Home

Achtergrond 149 x bekeken

Politie ontvangt tips over duinbranden

De politie heeft de afgelopen week acht tips binnengekregen over de duinbrandjes die vorige week in het duingebied van de gemeente Bergen woedden en vermoedelijk waren aangestoken.

Dit heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De brandweer in het Bergense duingebied moest vorige week tussen zondag en dinsdag meerdere malen uitrukken voor beginnende duinbrandjes. Door snel ingrijpen gingen slechts enkele hectare bosgebied verloren.

De politie riep een mountainbiker en een bromfietser op zich te melden, omdat zij iets konden hebben gezien. Geen van beiden meldde zich, maar de politie ontving wel acht tips. In het belang van het onderzoek kan de politie niets kwijt over de inhoud van deze tips. "We onderzoeken nu wat we er precies mee kunnen'', aldus een woordvoerster.

In augustus en september van 2009 en april van dit jaar kon niet worden voorkomen dat kleine brandjes zich uitbreiddden en uiteindelijk honderden hectares natuurgebied verwoestten. Bergen trof daarom onlangs extra preventieve maatregelen. Sinds half juli rukt de brandweer bij elke brandmelding in het duingebied direct met zes auto's uit in plaats van met een. In mei werden in het gebied bovendien twee watercontainers en een waterwagen geplaatst, zodat de brandweer bij een bosbrand sneller over bluswater kan beschikken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.