Home

Achtergrond 186 x bekeken

Pilgrim's Pride noteert lagere winst en omzet

Pilgrim's Pride heeft het afgelopen kwartaal 33 miljoen dollar (25 miljoen euro) winst gemaakt, 38 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder.

De Texaanse vleesproducent zag de omzet bijna 4 procent dalen tot 1,71 miljard dollar (1,3 miljard euro). De winst ligt iets onder het niveau dat analisten hadden verwacht. Het bedrijf realiseert mindere cijfers dan vorig jaar omdat het de productie heeft teruggebracht, wat ook dure ontslagen met zich meenam. Ook lijdt Pilgrim's Pride onder lagere prijzen op exportmarkten.

Pilgrim's Pride ziet lagere prijzen voor kip, waarin het in Amerika de nummer twee is, met als enige uitzondering het borstvlees. Bovendien is de voorraad pluimveevlees dat is ingevroren tot juni gestegen. In juni is deze licht gedaald wat kan betekenen dat de consumptie stijgt.

Het bedrijf ziet het komende kwartaal de consumptie verder aantrekken, terwijl het bedrijf kan profiteren van de heropenstelling van de Russische markt. De Russen sloten de markt voor kip dat behandeld is met chloor, maar hebben een deal gesloten met de VS over alternatieve reinigingsmiddelen.

Pilgrim's Pride vroeg in 2008 uitstel van betalingen aan na een jaar waarin voerkosten historisch hoog waren, terwijl de recessie druk zette op prijzen in supermarkten en bovendien de consumptie in restaurants grotendeels wegviel. Het Braziliaanse JBS SA nam vorig jaar een meerderheidsbelang van 68 procent in Pilgrim's Pride.

Pilgrim's Pride zegt nu te kunnen profiteren van een aanzienlijk teruggebrachte kostenniveau, terwijl de economie naar verwachting aantrekt. Het afgelopen kwartaal groeide de Amerikaanse economie 2,4 procent. De afzet in China blijft onzeker omdat de Chinese overheid importtarieven sterk heeft verhoogd omdat de Amerikanen zich schuldig zouden maken aan dumping: het verkopen van producten onder de kostprijs in eigen land.

Pilgrim's Pride wordt volgens geruchten in Braziliaanse media door JBS SA samengevoegd met JBS USA dat in Colorado gevestigd is.

Of registreer je om te kunnen reageren.