Home

Achtergrond 483 x bekeken

Perfekthion opnieuw toegelaten

Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden heeft besloten dat het middel Perfekthion als Dringend Vereist Gewasbeschermingsmiddel hernieuwd is toegelaten in de teelt van gladiolen en de teelt van zilveruien.

Met de toelating kunnen trips in gladiool en uienvlieg in zilveruien worden bestreden. Het middel, op basis van dimethoaat, kan dit jaar voor dit doeleinde maximaal twee keer worden toegepast tot uiterlijk 30 september 2010. Vorig jaar verviel de toelating van dit middel in genoemde gewassen. Met de hernieuwde toelating zijn er wel aanvullende voorschriften op het etiket gekomen. Eén van de voorschriften betreft de bescherming van kevers en insecten.

Om kevers en insecten buiten het perceel te beschermen is de toepassing uitsluitend toegestaan indien er gebruik wordt gemaakt van één van de drift reducerende technieken. Zoals met de overkapte beddenspuit of een sleepdoek + driftarme spuitdop + 0.5 m extra teeltvrije zone of met een lage spuitboomhoogte + venturidop + kantdop + lucht ondersteuning + 0.5 m extra teeltvrije zone.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.