Home

Achtergrond 115 x bekeken

Ontslagen bij Russische marine na bosbrand

Na de verwoesting van een legerbasis bij Moskou door een bosbrand heeft het Kremlin ingegrepen.

Enkele marineofficieren worden ontslagen, omdat ze niet genoeg hebben gedaan om de legerbasis bij de stad Kolomna te beschermen. Dat zei de Russische president Dmitri Medvedev woensdag.

In een gesprek met hoge functionarissen veegde Medvedev het leger de mantel uit. ,,Ondanks het feit dat wij het ministerie van Defensie hebben gevraagd te helpen bij het blussen van de branden om de burgers te helpen, kan het ministerie zichzelf meestal niet beschermen'', zei de president. De opperbevelhebber van de marine, Vladimir Visotski, heeft volgens Medvedev zijn werk niet goed gedaan. Toch wordt hij niet ontslagen.

Een vuurzee raasde vorige week over de marinebasis in Kolomna, ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Moskou. Dertien hangars, zeventien opslagplaatsen en tweehonderd vliegtuigen werden verwoest. Het ministerie van Defensie ontkende in eerste instantie het bestaan van de vliegbasis. Pas dinsdag gaven de autoriteiten toe dat er een basis was en dat die was getroffen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.