Home

Achtergrond 191 x bekeken

Onderzoek naar lekken affaire Belgische kerk

De Belgische justitie gaat onderzoek doen naar het uitlekken van een rechterlijke uitspraak over zedenmisbruik in de Rooms-Katholieke Kerk.

Bekeken wordt of het beroepsgeheim is geschonden, zei een woordvoerder van het Brussels parket vandaag.

In juni deden justitiemedewerkers een grootscheepse inval bij het aartsbisdom Mechelen-Brussel, op zoek naar mogelijk achtergehouden pedofiliedossiers. Ook bij een commissie die zedenmisbruik in de kerk moest onderzoeken, werd een inval gedaan.

Vorige week bepaalde een Brusselse rechtbank dat de dossiers die bij deze commissie in beslag zijn genomen, moeten worden teruggegeven. Omdat de zaak achter gesloten deuren was behandeld, werd de rechterlijke uitspraak geheim gehouden. Maar vrijdag lekte hij toch uit via een commerciële Vlaamse tv-zender.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.