Home

Achtergrond 144 x bekeken

Onderzoek naar hypotheekrentes

De Nederlandse kartelwaakhond NMa gaat een diepgaand onderzoek uitvoeren naar de hypotheekmarkt.

De toezichthouder op de mededinging wil onder andere weten in hoeverre de markt concurrerend is en wat de marktstructuur is. Het onderzoek moet binnen een half jaar zijn afgerond, aldus de NMa.

Vooruitlopend op het onderzoek is de mededingingsautoriteit begonnen met "een bondige quick scan'' naar de hoogtes van de hypotheekrentes, de ontwikkeling van de marges in de hypotheekmarkt en de eventuele verschillen met andere landen. Dit eerste onderzoek zal naar verwachting in oktober klaar zijn.

De onderzoeken volgen op diverse klachten over de hoogte van de tarieven in Nederland die hypotheekverstrekkers rekenen. Onder meer de Vereniging Eigen Huis (VEH) en politieke partijen riepen op tot een onderzoek door de NMa.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.