Home

Achtergrond 144 x bekeken

Onderhandelingen VVD, PVV en CDA beginnen

VVD, PVV en CDA beginnen vandaag onder leiding van informateur Ivo Opstelten de onderhandelingen over een nieuw kabinet.

Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Maxime Verhagen (CDA) hebben eerst een week informeel gesproken, voordat ze besloten dat ze willen onderhandelen over een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van PVV en dat gaat nu gebeuren.

De drie fractieleiders nemen maandag ieder een partijgenoot mee. Rutte kiest voor Tweede Kamerlid Edith Schippers, Verhagen wordt vergezeld door fractiegenoot en demissionair minister van Volksgezondheid Ab Klink en Wilders door europarlementarier Barry Madlener.

Afgelopen week maakte Opstelten bekend dat pakweg drie weken nodig zijn voor de onderhandelingen over de rechtse coalitie. Wilders zal de komende weken over alle onderwerpen meeonderhandelen. Hij praat niet alleen mee over het gedoogakkoord dat het minderheidskabinet van VVD en CDA sluit met de PVV, maar ook over het regeerakkoord van VVD en CDA.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.