Home

Achtergrond 150 x bekeken

Omzet Arcadis neemt sterk toe

Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in het tweede kwartaal een fors hogere omzet behaald, geholpen door organische omzetgroei in alle marktsegmenten en de overname van het Amerikaanse Malcolm Pirnie.

Volgens Arcadis kwam in het afgelopen kwartaal voor het eerst sinds begin 2009 een einde aan de daling van de autonome omzet, aldus het bedrijf woensdag bij de publicatie van cijfers.

De omzet steeg met 23 procent tot 512 miljoen euro. De bijdrage van acquisities vooral Malcolm Pirnie aan de omzetgroei was 18 procent. De omzet valt aanzienlijk hoger uit dan verwacht. Analisten rekenden op inkomsten van 448 miljoen euro.

De netto operationele winst ging met 8 procent vooruit tot 18,5 miljoen euro, wat gelijk is aan de prognoses. Het bedrijfsresultaat (ebita) steeg met 12 procent tot 31,8 miljoen euro. Hier werd door analisten gerekend op 32,8 miljoen euro.

Voor heel 2010 verwacht het bedrijf een lichte stijging van de netto operationele winst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.