Home

Achtergrond 203 x bekeken

Nestlé verdubbelt omzet zuivel naar 7,3 miljard

Nestlé verdubbelde de zuivelomzet in het tweede kwartaal naar 7,3 miljard euro.

Dat maakte het Zwitserse voedingsconcern vandaag bekend. De autonome groei bedroeg 5,6 procent.

De producent van consumentengoederen zegt een goede eerste helft van dit jaar achter de rug te hebben. Het concern waarschuwt, net als branchegenoten Unilever en Danone eerder, voor een spannende tweede helft van het jaar. Nestlé handhaafde de eerder uitgesproken verwachting voor het jaar.

De omzet steeg in de eerste zes maanden naar 55,3 miljard frank (40,11 miljard euro). De autonome omzetgroei bedroeg 6,1 procent. Vooral de zogeheten opkomende markten in Azië en Afrika droegen bij aan de hogere omzet.

Voor zuivel is vooral in Latijns- Amerika van belang. Nestlé zag daar in het tweede kwartaal van 2010 de groei van de zuivel-
verkoop sterk toenemen. Vooral vanuit Brazilië steeg de vraag.

In Noord-Amerika en West-Europa steeg vooral de vraag naar ijs. In Noord-Amerika gaat het om de merken Häagen-Dazs en Skinny Cow voor West-Europa is niet duidelijk om welke merken het gaat.

Het concern verwacht dat de omzet van zijn voeding- en drankendivisie met circa 5 procent toeneemt. Op de planning staat onder meer de bouw van een melkfabriek in de Filippijnen en uitbreiding in Indonesië.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.