Home

Achtergrond 260 x bekeken

Nederland niet welkom bij inauguratie

De Nederlandse ambassadeur in Suriname is donderdag niet welkom bij de installatie van Desi Bouterse als president van het Zuid-Amerikaanse land.

Dat zegt aankomend minister van Buitenlandse Zaken en directeur van het kabinet van Bouterse, Winston Lackin.

”De Nederlandse regering heeft geen respect voor de bevolking voor Suriname en onze democratisch gekozen president is niet welkom in Nederland. Dan is de Nederlandse ambassadeur ook niet welkom bij de inauguratie van ons staatshoofd”, legt hij uit. ”Wij zullen de Nederlandse autoriteiten hierover formeel informeren via de geëigende kanalen.”

Lackin is op het moment van het interview ’s avonds laat, samen met de toekomstig president en zijn team, druk bezig met het minutieus voorbereiden van de toespraken rondom de inauguratie donderdag. Dat gebeurt in een hotel in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. ”Heel belangrijk”, benadrukt Lackin. ”We willen nationaal en internationaal een goede indruk maken en onze koers duidelijk maken.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.