Home

Achtergrond 334 x bekeken

Modderige Ui- en Peenmanifestatie

Tijdens de nationale Ui- en Peen Manifestatie vandaag in Lelystad moesten de laarzen aan vanwege de vele regen.

Tijdens de nationale Ui- en Peen Manifestatie vandaag in Lelystad moesten de laarzen aan vanwege de vele regen van afgelopen dagen. De regen zorgt voor meer ziekten in uien zoals stemphylium. De plant sterft daardoor vroegtijdig af. Foto Axipress

Een medewerker van graszaadproducent Royal Barenbrug uit het Gelderse Wolfheze controleert het drogingsproces van nieuwe grasrassen. De grassoorten worden in zakken gestopt en gedroogd in kassen. Ze moeten uiteindelijk kwalitatief betere weilanden en sportvelden opleveren. Royal Barenbrug leverde onder meer gras voor het afgelopen wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. Het bedrijf heeft twintig vestigingen in dertien landen op vijf continenten. Foto Vidiphoto

Met een grote grijns sjouwt deze teler zijn eerste oogst druiven van een wijngaard in Neustadt an der Weinstrasse, Zuidwest-Duitsland. Het druivensap wordt gebruikt voor Federweisser, ofwel wijn van druivensap dat nog niet volledig is vergist. Voor Federweisser, ook wel Sausser en in Frankrijk bourru genoemd, worden kleine druiven gebruikt. Meestal is het alcoholpercentage 4 procent. Neustadt an der Weinstrasse (deelstaat Rijnland-Palts) is het centrum van de Duitse wijnindustrie. Jaarlijks zijn er veel wijnfeesten, met vooral in september verschillende proeverijen. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.