Home

Achtergrond 154 x bekeken

Minister: keuzes maken in energiebeleid

Nederland moet keuzes maken in het energiebeleid.

Als we doorgaan op de ingeslagen weg, heeft ons land de komende tien jaar zo'n 50 miljard euro nodig om aan subsidieverplichtingen te voldoen. Dat is financieel niet haalbaar. Dat zei demissionair minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken), toen zij vandaag in Instituut Clingendael terugblikte op vier jaar energiebeleid.

Ze bepleit bij een nieuw kabinet een pragmatische aanpak. Op korte termijn moet ons land gaan voor de goedkoopste vormen van duurzame energie om de doelstellingen voor 2020 te halen. Dat betekent volgens Van der Hoeven een keuze voor windenergie op land en het bijstoken van biomassa in kolencentrales.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.