Home

Achtergrond 208 x bekeken

Minder dahlia's op keuring

Er zijn deze week minder dahlia's voor de speciale dahliakeuring ingezonden dan de vorige weken.

Storm en regen zijn daaraan uiteraard debet, want het valt niet mee om met dergelijke weersomstandigheden bloemen op showkwaliteit te snijden. Dat bleek afgelopen weekend ook tijdens de Nationale Dahlia Show in Veldhoven, waar door de kwekers en liefhebbers weliswaar een zee aan bloemen werd geshowd, maar ook werd verteld dat men graag meer had willen laten zien, maar de weersomstandigheden daar een stokje voor gestoken hebben.

In de keuringszaal is deze week in ieder geval H. van Eeuwijk en Zn. van de partij, met een zeer goede inzending. Met daaronder de echte cactus Dahlia 'Gryson’s Yellow'. Diepgeel en prachtig gevormde bloemen. Een dahlia die door de markt wordt gevraagd, maar ook moeilijk te telen is.

Eeuwijk presenteert verder de oranje cactus Dahlia 'Orange Head', de grote paarse decoratieve dahlia 'Citizen', de zalmkleurige D. 'Henriëtte’ en de witte bal Dahlia 'Reycroft Jan' die vorig jaar met gemak twee weken voluit bloeide, maar dit seizoen een paar dagen inlevert.

Hiskoflower toonde de fraai oranje/rode 19-08, de witte decoratieve D. 'White Onesta' en de purper getinte D. 'Onesta'. De inzending van de combinatie Van der Vlugt-Kops van vorige week is vol in bloei gekomen en staat er goed bij. Met onder andere de witte D. 'Eternal Snow', de dieprode D. 'Burning Love' en de oranje bol Dahlia 'Happy Halloween.'

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.