Home

Achtergrond 1615 x bekeken 22 reacties

Megaclaim voor dochter Vrebadairy

De Amerikaanse bank, The First National Bank of Syracuse, heeft een claim van ruim 21 miljoen dollar ingediend tegen Midwest Ag Investments, een Amerikaanse dochteronderneming van Vrebadairy.

Dat blijkt uit stukken van de rechtbank in Indiana. Vrebadairy is in handen van Van Bakel Onroerend Goed in Vredepeel. Midwest Ag Investments heeft onlangs uitstel van betaling (Chapter 11) aangevraagd. Behalve The First National Bank of Syracuse hebben nog drie andere banken circa 6 miljoen dollar tegoed van de onderneming: Citzens National Bank in Bluffton, First Merchants Bank in Muncie en Comerica Bank in Jackson.

Het gaat onder meer om hypotheken die zijn afgesloten met als onderpand grond voor de nieuwbouw van melkveebedrijven voor Nederlandse, Belgische en Duitse melkveehouders, zoals New IJsselstein Dairy in Ohio, Optima Dairy in Indiana en Bustorf Dairy in Michigan.

New IJsselstein Dairy is de locatie waar het nieuwe melkveebedrijf had moeten komen van melkveehouder Peter van der Burg. Hij is na vier jaar tevergeefs wachten op een bedrijf terug in Nederland en eist via rechter 2,5 miljoen dollar van Vreba-Hoff.

Optima Dairy had het nieuwe melkveebedrijf moeten worden van een Belgische melkveehouder. Deze melkveehouder is inmiddels in een andere staat in de VS, Texas, koeien gaan melken. Hij heeft daar een bestaand bedrijf met 200 koeien overgenomen.

Bustorf Dairy moet een melkveebedrijf worden van 2.300 melkkoeien voor een Duitse melkveehouder. De bouw van dit laatste melkveebedrijf is niet in gevaar en moet in de lente beginnen, aldus woordvoerder Peter van der Vegt van Vreba-Hoff Dairy Development in een lokale krant.

Midwest Ag Investments heeft volgens Van der Vegt uitstel van betaling aangevraagd om bezittingen te beschermen en het bedrijf te reorganiseren. In Nederland eindigt uitstel van betaling vaak in een faillissement, in de VS is Chapter 11 een methode om schulden te saneren, te reorganiseren en een nieuwe start te maken.

De nieuwbouw van het melkveebedrijf voor Peter van der Vegt, Walnut Grove Dairy, dreigt ook in problemen te komen omdat hij niet binnen de gestelde termijn van twee jaar is gaan bouwen. Bovendien zou het melkveebedrijf inmiddels niet meer aan nieuwe, strengere eisen voor mega-melkveebedrijven voldoen. Van der Vegt gaat ervan uit dat hij nog steeds dit jaar het bedrijf kan gaan bouwen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Farmer

  Peter van der Vegt is het toppunt van Optimisme, met naast zich een financieele put die de 100 miljoen dollar nu passeert. Of is het arrogantie en liegen over alles dat hij geleerd heeft van zijn Big Boss WvB.

 • no-profile-image

  ??

  Herkauwer spreek nu niet over iets waar je geen kaas van hebt ge-geeten zal je sieren, want met oplossing kom je toch ook niet.

 • no-profile-image

  boertje

  Vergelijking met Chrysler en GM, laat me niet lachen. Vreba is daarbij vergeleken peanuts. Dan heb je het echt hoog in de bol. Wel grappig dit!

 • no-profile-image

  onno

  Als "Vreba" 25 bedrijven aan zich gelieerd heeft, zal dit artikel 25 keer herhaald kunnen worden. Alles zal wel zo'n beetje omvallen.
  Wat er oa gebeurd is heet' cross financing". Een leuk spel wat in onroerend goed wereld heel vaak voorkomt. In feite is het ene gat met het andere dicht gooien. Kan alleen in opgaande tijden. Maar dat is wel duidelijk nu.
  Wat het hele gedoe wel met zich meebrengt dat alle grootschalige bedrijven met een loep worden bekeken. Ondergetekende krijgt vaak de opmerking, of wij alles op orde hebben qua millieu, personeel etc. Men wil niet met "Van Bakel 2" in zee..

 • no-profile-image

  hans

  't schijnt dat de journaliste dit soort zaken juist altijd goed uitvogelt

 • no-profile-image

  Small cropfarmer

  Peter, Peter, Peter wakker worden je dutje is voorbij. Het is nu 2010 en niet 2001 toen alles nog koek en ei was........... Ja, dat krijg je als je je familie en kennisen in Holland een rat voor de ogen draait. Zal wel even slikken zijn als je met de staart tussen de benen terug gaat naar Nederland. Denk nl niet dat je hier illegaal wilt blijven en voor minimum loon zult werken...........Hoogmoed komt voor de val.......

 • no-profile-image

  Meelezer

  Ik las een berichtje in de Amerikaanse krant waarin de Vreba woordvoerders de reorganisatie vergeleken met die van Chrysler en GM. Grappig. Daar werden de schuldeisers ook hun geld afgetrocheld onder toeziend oog van de regering. Deze bedrijven draaien nu met garantstelling van mijn belastingcenten. Ik denk niet dat Vreba op vee overheidssteun kan rekenen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Toeschouwer, zo iemand noemen wij gewoon een Ladenlichter!

 • no-profile-image

  Nammen

  Willy zijn 'bekje' is nog veel te groot.
  De man leeft nog steeds in een droomwereld en of hij ooit wakker wordt is de vraag. Volgens mij lijdt hij aan hoogmoedswaanzin. Iedereen is een mislukkeling en Willy heeft alles altijd goed aangepakt en valt niets te verwijten.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Gert, Anton Coolen heeft veel geschreven over de Peelstreek, maar Willy van Bakel moest toen nog manipulatief genetisch verwekt en gekloond worden. Had Coolen wat later geleefd, dan zou mogelijk hij (en niet Jaap Koolhaas) de roman 'Dokter pulver zaait papavers' geschreven hebben. Dat verhaal had zich dan dus niet in Blokzijl, maar in Vredepeel afgespeeld. Nou ja, wellicht komt er alsnog een modernere internationale versie van, getiteld: "Wanted: Willy the kid. Dead or alive!"

 • no-profile-image

  keutelboer

  Beste Herkauwer . Om de Vredepeel is een strijd geweest tussen Braband en Limburg . Er is toen een soort overeenkomst gesloten . Het kwam bij Limburg , maar er moesten ook Brabandse boeren een nieuwe boerderij krijgen . De vrede was gesloten . De naam van het nieuwe dorp werd Vredepeel . De naam Twistweg en Vredeweg zijn hier door ook ontstaan . En opa van Bakel heeft de boerderij in Vredepeel ook moeten betalen , net zoals de andere boeren . Toen WvB met melkqotum handel begon heeft hij met het maken van vette winsten het melkvee bedrijf in Vredepeel op kunnen bouwen tot wat het nu is . En het geld dus niet met gratis grond inpikken gekregen , maar ook niet met melken verdient . Dat hij de boeren flink geschoren heeft is zijn volste recht als ze hem daar de kans toe geven . Dit als het eerlijk gebeurt . Een ding is zeker als de boeren elkaar wat gegunt hadden , dan had de verkoper meer geld gehad en de koper was minder geld kwijt geweest . Dat verschil heeft WvB nu te pakken . En voor een redelijk bedrag zijn er ook mensen die de papier kraam invullen . We kunnen nu met ze allen over WvB vallen , maar we hebben hem de gelegenheid gegeven en daar heeft hij gretig gebruik van gemaakt . Men zag hem groeien en dacht die doet het goed en heeft vestand van veehouden . En WvB zag in Nederland de handel krimpen en dacht dezelfde spelletje in Amerika te kunnen spelen . De boeren waar hij al eenkeer goed aan verdient had beloofde hij een goed rendement op hun geld of een nieuwe boerderij . En had hij weer een schaar aanbidders , die in goed vertrouwen hun heel vermogen aan hem meegaven .Hij maakte weer gebruik van deze mogelijkheid . Maar nu had hij de peg dat de melk pijzen in elkaar zakten . En toen was het spel uit . Was dit niet gebeurt had men hem nu waarschijnlijk nog aanbeden ondanks dat men evengoed bescheten was . Maar dan waren er geen rampzaligge gevolgen geweest zoals nu . De vraag blijft wat is eerlijk en wie heeft er de schuld aan ,de veroorzaker of de genen die hem de gelegenheid heeft gegeven of beide? En kunt u heer Herkauwer uw beschuldiging van klandestien geloosde strond in het afleidingskanaal hard maken ?

 • no-profile-image

  hans

  klopt er iets niet met de namen ?
  vdb en vdb

 • no-profile-image

  gert

  Peelwerkers van Anton Koolen,lees ook help de dokter verzuipt .Heel toepasselijk

 • no-profile-image

  melkveehouder Belgie

  Zeg !! De namen van de Nederlanders liggen op de tafel zet er dan ook maar de namen bij van die Duitser en die Belg , dat weten we dan ook weer en is deze informatie compleet.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oké Keutelboer: de Vredepeel lag vroeger precies op het snijpunt van de grenzen van de Republiek der Verenigde Nederlanden en het Pruissische Overkwartier van Gelre. Daardoor was het in die tijden een staatkundig conflictgebied. In 1716 werd daarom de VREDEPAAL geplaatst op het knikpunt van de grenzen. Het verhaal over de Vrije Peel hoorde ik trouwens lang geleden van een oude boer in de Aerlesche Peel bij De Rips. Ik vond het wel mooi klinken en heb het nooit gecontroleerd. Wat ik wél zeker weet is, dat er destijds in het Afleidingskanaal stront geloosd werd. En dat moet beslist klandestien zijn gebeurd. Maar ik heb toch niet gezegd dat Willy dat gedaan heeft? Dat kan natuurlijk door iedereen zijn gedaan. Alleen zit en ook een luchtje aan van Bakel! De naam Twist komt trouwens ook weer terug in het zogenoemde dorp vlak over de grens bij Nieuw Schoonebeek. Ook al een oud veengebied!

 • no-profile-image

  Toeschouwer

  Willy is een genie in het strikken van nieuwe banken, om de nieuwe financiele gaten te vullen, zonder deze banken terug te betalen. Als hij goed in zijn achteruitkijkspiegel kijkt, ziet hij een dief en een leugenaar. En op de achtergrond ziet hij zijn slachtoffers die met lege handen achterblijven.

 • no-profile-image

  geen boer

  Sinds vorig jaar de zaken in NL en USA statutair gescheiden werden is wel duidelijk wat in ieder geval WvB zélf denkt dat er met zijn kaartenhuis in de USA gaat gebeuren. Wordt interessant om te zien of de amerikaanse banken uiteindelijk aan het NL vermogen in Vredepeel gaan komen. Zal wel jaren duren, intussen is zijn overduidelijke en enige tactiek nu zoveel mogelijk procedureel tijdrekken en hopen dat de melkmarkt in de US aantrekt vóórdat hij in NL onteigend wordt. Dat India verhaaltje lijkt me slechts een bliksemafleidertje.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Als ik mij niet vergis heb ik onlangs gelezen dat Willy van Bakel zijn klanten die het niet op een rijtje kregen ''de mislukkelingen van deze aarde'' noemde!!!... Nu vraag ik mij af als Willy in de spiegel kijkt, wie ziet hij dan? ; een pokerprins of een pechvogel ???

 • no-profile-image

  familie handel

  een paar weken geleden is het bedrijf van de twee zwagers van Willy, Harm en Karel, verkocht nu staat weer op internet
  Defendants: De Kleijne Dairy, LLC, Arnoldus L. de Kleijne and Vreba-Hoff Dairy Development, L.L.C. Case Number: 3:2010cv01849 Filed: August 20, 2010
  Is die Anold de Kleijne ook een zwager van Willy????? Het zal je familie maar wezen. Met je familie moet je wandelen, niet handelen Willy.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Hans, noem de naam Willy van Bakel en er klopt meteen nergens meer een hout van. Of het nou in de Vredepeel, de VS of in India is, alles wat van Bakel aanraakt schijnt meteen besmet te zijn met verdachte odeuren. Maar in dit bericht lijkt mij die Peter van der Vegt niet de woordvoerder van Vreba Hoff Dairy Development, maar gewoon een ander slachtoffer van Van Bakels Duistere Praktijken. Nét als Peter van der Burg! Ik heb er een hard hoofd in of beide heren en ook de genoemde Belg en Duitser ooit hun geld terug gaan krijgen. Want er zal vermoedelijk blijken dat zij contracten tekenden met inmiddels failliete Vreba-dochters.

 • no-profile-image

  spookbos

  IK denk dat peter van de vegt nog in sprookjes gelooft.

  En dat hij volgend jaar platzak terug komt.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Piet, alle Venrayse, Amerikaanse en Indiase spiegels van Willy van Bakel zijn gebarsten. En dus bekijkt hij zichzelf in arren moede maar in het troebele wateroppervlak van het naar klandestien geloosde stront stinkende Afleidingskanaal, vlakbij zijn boerenstamslot. Wat hij dan ziet? Vast en zeker heel iets anders dan wij! "Vredepeel" heeft overigens niks van doen met vrede of vreedzaam. Het staat voor VRIJE Peel. Omdat het tot in de jaren '50 nog niet ontgonnen was, was het destijds 'ieders eigendom'. "Vrije grond" dus. Zo zal zijn vader wel aan de bedrijfskavels gekomen zijn. Klote voor Willy dat er maar een paar honderd meter vanaf de Vredepeel een gans andere peel ligt. Namelijk de Jodenpeel: coordinaten 5.50/51.34! Het is voor hem niet te hopen dat zijn slachtoffers en schuldeisers daar achter komen! Vooral die Duitser!

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.