Home

Achtergrond 160 x bekeken

Meer evacuaties op Sumatra na vulkaaneruptie

Op het Indonesische eiland Sumatra zijn vandaag nog eens drieduizend mensen gevlucht in verband met de uitbarsting van de vulkaan Sinabung.

Daarmee komt het totaal aantal evacués op 27.000, aldus de autoriteiten.

De verwachting is dat het aantal vluchtelingen gaat oplopen tot 34.000. Dat is iedereen die binnen een 'gevarenzone' van 6 kilometer rondom de vulkaan leeft. Zij hebben van de autoriteiten de opdracht gekregen de zone zo snel mogelijk te verlaten.

De 2460 meter hoge vulkaan werd zondag voor het eerst in vierhonderd jaar weer actief. Maandagochtend gebeurde dat opnieuw. De uitbarsting duurde ongeveer 15 minuten en rook en as gingen tot 2000 meter hoogte de lucht in, aldus de vulkanoloog Agus Budianto. Het vliegverkeer is gewaarschuwd het noorden van Sumatra te mijden.

Er zijn geen meldingen van slachtoffers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.