Home

Achtergrond 197 x bekeken

Meer buitenlandse studenten vinden onderdak

Studentenhuisvester Duwo huisvest de komende tijd in Amsterdam, Delft en Den Haag ruim 2.200 nieuwe buitenlandse studenten.

Vorig jaar vonden in deze periode bijna 1900 internationale studenten onderdak via 's lands grootste verhuurder van studentenwoningen. Dat meldde DUWO maandag.

Vooral in Amsterdam krijgt DUWO dit jaar meer buitenlandse huurders. Het heeft contracten met onder meer de Vrije Universiteit (VU), de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool voor Economische Studies (HES/HVA) voor in totaal meer dan duizend kamers. Bij alle drie de instellingen is de vraag naar woonruimte gestegen.

In Delft is het aantal woningzoekenden uit het buitenland iets gedaald. Volgens DUWO komt dat mogelijk door de verscherpte taaleisen die de Technische Universiteit stelt aan uitwisselingsstudenten. Ook in Den Haag is sprake van een daling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.