Home

Achtergrond 181 x bekeken

Leden Conferencevereniging schatten oogst hoger in

Uit een eerste oogstinventarisatie van Telersvereniging Conference blijkt dat leden de oogst hoger inschatten dan de officiële prognose van het Productschap Tuinbouw.

De TVC noemt de resultaten voorlopig, omdat 30 procent van de sympathisanten reageerden op de oproep voor een inventarisatie. Dat percentage moet omhoog wil de TVC aan baanbrekende marktinformatie wil komen, stelt de vereniging. Hoeveel hoger de telers de Conference-oogst inschatten is niet bekend. Deze ligt wel onder het peil van 2009. De officiële Nederlandse cijfers gaan uit van een daling van 17 procent voor Conference. Telers verwachten wel een kleinere maat dan vorig jaar en wat meer klasse 2 en 3.

Uit de nieuwsbrief van TVC blijkt verder dat op 18 augustus 35 handelaren zich achter de doelstellingen van de vereniging schaarden. TVC wil voorraadinformatie verbeteren door informatie vertrouwelijk te koppelen en beschikbaar te maken voor leden. De Nederlandse Fruittelersorganisatie (NFO) vindt dat TVC met de prijsinformatiesystemen op dezelfde punten richt als NFO. Die organisatie wil prijsnoteringen publiceren ook op basis van marktgegevens.

Of registreer je om te kunnen reageren.