Home

Achtergrond 511 x bekeken

Lagere totaalinvoer goedkope appels Zuiden

Onderzoekers van Wageningen UR Glastuinbouw hebben een computermodel ontwikkeld waarmee ze per gewas de optimale belichting met onder meer led-lampen kunnen bepalen.

Landen uit het zuidelijk halfrond mogen in de eerste acht maanden van 2010 in totaal 1.262.435 ton appels exporteren naar de EU, tegen een gunstig invoerrecht. Dit meldt het Productschap Tuinbouw op grond van een bericht in het Europese publicatieblad.

Voor de periode van 1 september tot en met 31 december geldt een maximale hoeveelheid van 95.357 ton die tegen gunstig tarief mag worden ingevoerd. In totaal mogen dit jaar minder appels tegen een gunstig tarief uit het zuidelijk halfrond worden ingevoerd dan vorig jaar (1,2 tegenover 1,7 miljoen ton), maar met name in de eerste acht maanden van dit jaar mocht juist weer aanzienlijk meer worden geïmporteerd dan vorig jaar.

De hoogte van de heffing hangt af van de berekende dagprijs in de gevoelige invoerperiode.

Of registreer je om te kunnen reageren.