Home

Achtergrond 287 x bekeken

'Kuikensector mag niet achterover leunen voor salmonella'

De Nederlandse vleeskuikensector moet niet achterover leunen ten aanzien van de bestrijding van salmonella.

Die sector moet op een gegeven moment pluimveevlees leveren, dat vrij is van salmonella. Zodoende moeten de sector snel besluiten nemen wat er moet gebeuren met besmette koppels pluimvee. Dat zei voorzitter Jan Odink van de pluimveeverwerkende organisatie Nepluvi gisteren op de vergadering van de Sectorcommissie Pluimveevlees van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).

Odink reageert daarmee op de uitspraak van PPE-lobbyist Arjan van Dijk in het Agrarisch Dagblad dat de Europese Commissie waarschijnlijk kiest voor een flexibele invulling van het nulcriterium voor salmonella in vers pluimveevlees. "Die norm komt eraan voor Nederland. We zullen met salmonella besmette koppels pluimvee daarom tegen zo laag mogelijke kosten moeten ruimen", stelt Odink.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.