Home

Achtergrond 248 x bekeken

Koeienmelk verkleint kans op eczeem bij kind

Als borstvoedende moeders vooral vlees van herkauwers en zuivelproducten nuttigen, zoals koeienmelk, verkleinen zij de kans dat hun kind eczeem of een allergie krijgt.

Dit komt door de vacceenzuren en rumenzuren die in deze producten zitten. Dit maakte de Universiteit Maastricht vandaag bekend.

De vetzuren komen via de voeding van de moeder terecht in de moedermelk, waardoor het kind bij het voeden de vetzuren binnen krijgt. Vooral biologische zuivelproducten zijn rijk aan vacceen- en rumenzuren. De onderzoekers vermoeden dat moeders deze zuren zelf ook op kleine schaal produceren.

Het onderzoek is gedaan onder driehonderd borstvoedende moeders en hun kinderen. De wetenschappers wilden meer weten over de vetzuursamenstelling van moedermelk en het risico op eczeem en allergie in de eerste twee levensjaren van het kind. Het vermoeden bestond al langer dat het geven van borstvoeding de kans op eczeem bij kinderen verkleint.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.