Home

Achtergrond 215 x bekeken

Kersenproductie groeit 35 procent bij Fruitmasters

Fruitmasters heeft nu 335.000 kilo kersen afgezet, tegen 250.000 kilo vorig jaar om deze tijd.

De groei van 35 procent zal door het verlate seizoen dit jaar nog verder oplopen.

De groei is toe te schrijven aan de gunstige ontwikkeling van het seizoen en uitbreiding van de teelt. Na een ogenschijnlijk moeizame zetting in het voorjaar pakte de oogst prima uit met relatief weinig uitval door regen.

The Greenery zegt ook een stevige groei door te maken. Nieuwe aanplant komt in productie en steeds meer bomen staan onder regenkappen. De forse oogst is zonder problemen opgenomen, stelt The Greenery.

Het volume kersen van eigen bodem groeit zo snel dat afzet via grootwinkelbedrijven in zicht komt. ”Daar liggen nog mogelijkheden”, laat een woordvoerder weten. Hij noemt het prijsbeeld stabiel. De afzet viel wat weg door de vakantie, maar van echte prijsdruk was geen sprake, stelt de afzetorganisatie. Fruitmasters noemt het prijsbeeld dit seizoen ook redelijk. Gemiddelde prijzen zijn door de het grote aantal rassen moeilijk te geven.

Het Nederlandse kersenareaal groeide van 198 hectare in 2000 naar 331 hectare in 2007, blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS.

Of registreer je om te kunnen reageren.