Home

Achtergrond 293 x bekeken

Invallen bij Limburgse dierenartspraktijken

De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft vandaag invallen gedaan bij dierenartsenpraktijken in Schinnen en Heerlen (Zuid-Limburg).

De eigenaresse zou onbevoegd operaties hebben uitgevoerd en is aangehouden. Bovendien werden mogelijk verboden diergeneesmiddelen gebruikt. Een woordvoerster van het functioneel parket heeft dat maandag desgevraagd laten weten. Er zijn spullen, waaronder diergeneesmiddelen in beslag genomen die nog worden onderzocht. Nadere mededelingen doet justitie niet.

Een dierenarts van de praktijk bevestigde vandaagg dat de AID is langs geweest en monsters heeft meegenomen. Ze zegt dat alle operaties in de dierenartsenpraktijk onder leiding van een gediplomeerd dierenarts plaatsvinden. De aangehouden eigenaresse is paraveterinair. Ze assisteert bij operaties maar voert die nooit zelfstandig uit. De praktijklocaties in Schinnen en Heerlen blijven open.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.