Home

Achtergrond 169 x bekeken

Inspectie OOV onderzoekt natuurbranden

De Inspectie Openbare Orde en Veiligheid (Inspectie OOV) gaat de bestrijding van natuurbranden onderzoeken.

Daarbij komt ook de voorbereiding op het blussen aan bod. De inspectie doet dat op verzoek van staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De Inspectie OOV onderzoekt de aard en omvang van de problemen waarop de hulpdiensten stuiten bij de voorbereiding op en de bestrijding van natuurbranden. Ook komt aan de orde hoe brandweerkorpsen het voorkomen, het voorbereiden van de bestrijding van natuurbranden en de brandbestrijding zelf hebben georganiseerd. Daarbij staan vragen centraal als hoe zo'n brand het beste te lijf gaan, welke korpsen moeten helpen en hoe die zo snel mogelijk ter plaatse kunnen zijn. Verder kijkt de inspectie naar de inzet van militairen en vrijwilligers bij natuurbranden.

De grote brand die begin juli op de Strabrechtse Heide in Brabant woedde, is ook onderwerp van het onderzoek door de Inspectie OOV. Zij betrekt er tevens de bestrijding van de duin- en bosbrand rond Bergen/Schoorl bij. De Inspectie OOV verwacht dit najaar klaar te zijn met de onderzoeken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.