Home

Achtergrond 385 x bekeken

Hernieuwbare energie verwarmt 1.000 glasbedrijven

De aardwarmtebron van Van den Bosch in Bleiswijk vormde in 2009 circa 0,1 procent van de totaal in Nederland gebruikte hernieuwbare energie.

Daarmee is het totaal aan hernieuwbare energie in Nederland te vergelijken met duizend aardwarmtebronnen, valt op te maken uit CBS-cijfers over deze non-fossiele energiebron. De glastuinbouw heeft met warmte-opslag in de bodem en het gebruik van biomassa en houtketels een groter aandeel in het totaal verbruikte hernieuwbare energie, maar die zijn niet uitgesplitst door het CBS.

De glastuinbouw heeft zelf de doelstelling gevormd in 2012 op een aandeel van 4 procent hernieuwbare energie te willen uitkomen. Dat moet in 2020 circa 20 procent zijn.

In 2009 bedroeg de totale bijdrage van hernieuwbare energie aan de energievoorziening een kleine 4 procent. Dat is ongeveer een half procentpunt meer dan in2008. De stijging was vooral te danken aan de groei van de productie van hernieuwbare elektriciteit van 7,5 naar 9 procent van het elektriciteitsverbruik. Ook het gebruik van hernieuwbare transport­brandstoffen groeide.

Of registreer je om te kunnen reageren.