Home

Achtergrond 210 x bekeken

Grontmij ziet betere tweede helft

Advies- en ingenieursbureau Grontmij heeft in het tweede kwartaal de resultaten verbeterd in vergelijking met de voorgaande drie maanden.

Het bedrijf verwacht dat het resultaat in de tweede helft van dit jaar hoger zal uitvallen dan in de eerste zes maanden. Dat liet Grontmij donderdag weten.

Het bedrijfsresultaat (ebita) steeg tot 9 miljoen euro van 8 miljoen euro in het eerste kwartaal. De omzet kwam uit op 191 miljoen euro in vergelijking met 185 miljoen in de eerste drie maanden van 2010. Analisten gingen uit van een bedrijfsresultaat van 9 miljoen euro en een omzet van 195 miljoen euro.

Volgens Grontmij trok de orderportefeuille in alle segmenten in het afgelopen kwartaal licht aan. Wel blijven de markten onzeker, vooral de bouwgerelateerde activiteiten. De overname van de Franse branchegenoot Ginger verloopt volgens plan, aldus Grontmij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.