Home

Achtergrond 249 x bekeken

Greenery verrast over terugroepbericht komkommers

Dat The Greenery komkommers terugroept is compleet uit de lucht gegrepen.

Op internet circuleren berichten die overgenomen worden zonder controle op de inhoud. Daardoor melden Nujij.nl en Saeftinger.nl het bericht en verzamelt Google deze. Volgens de Greenerywoordvoerder is de herkomst van het bericht onduidelijk.

In het verhaal wordt Greenerywoordvoerder Simon Roos opgevoerd, tien jaar geleden was hij inderdaad in dienst bij de organisatie. The Greenery poogt het bericht te laten verwijderen, maar bij Saeftinger is contact met de redactie onmogelijk. "Dat is nieuwe media", laat The Greenery weten. Of er schade is ontstaan, is onzeker. "Eigenlijk willen we er zo weinig mogelijk ruchtbaarheid aan geven."

Mogelijk gaat het om een onzinverhaal, een zogenaamde hoax. De slotpassage van het bericht maakt dat duidelijk. "Mensen kunnen hun komkommers gewoon in de flessenautomaat stoppen", zegt de woordvoerder. "Die zijn inmiddels omgebouwd. Via een statiegeldbon krijgen consumenten dan gewoon hun geld terug." Ook wordt in het bericht gerept over een cultivar speciaal voor de 'doordraaisector'.

Of registreer je om te kunnen reageren.