Home

Achtergrond 172 x bekeken

Grachtengordel benoemd tot werelderfgoed

De Amsterdamse grachtengordel is in de nacht van zaterdag op zondag door Unesco op de werelderfgoedlijst gezet.

Dat maakte een woordvoerster van de VN-commissie voor werelderfgoed bekend. De 17e eeuwse grachtengordel binnen de Singelgracht in het Amsterdamse centrum is volgens de VN-commissie een culturele locatie die vanuit internationaal perspectief van uitzonderlijke waarde is.

De plaatsing op de lijst leidde tot tevredenheid bij de Nederlandse afgevaardigden in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia. "De Nederlandse delegatie was zo blij dat ze iedereen uitnodigden voor een feestje'', aldus de woordvoerster van de VN-commissie. "Maar we moeten hier toch echt nog even verder vergaderen.''

Nederland droeg de grachtengordel begin 2009 voor bij Unesco voor een plekje op de prestigieuze lijst. De grachtengordel is het negende werelderfgoed in Nederland. Eerder kregen de Waddenzee, Rietveld Schröderhuis in Utrecht, de molens van Kinderdijk en het voormalige eiland Schokland al een plekje op de lijst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.